2021-07-15 09:59:25• hírek • Bede Emőke

Szeptemberben ismét Európai Mobilitási Hét. Már várják a jelentkezőket

Idén szeptember 16. és 22. között huszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Az idei év mottója: "Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében."

A mobilitási hét nemzetközi honlapján már megnyitották a jelentkezést mindazon polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, oktatási intézmények és cégek előtt, akik részt vennének az autómentes világnaphoz szorosan kapcsolódó szeptemberi rendezvénysorozatban.


Ahogyan arra az idei év mottója is következtetni enged, 2021-ben a mobilitási hét elsősorban a testi és lelki egészségről, a biztonságról, illetve a koronavírus-járványra adott válaszokról fog szólni. Mint tudjuk, a légszennyezésnek jelentős hatása van az egészségre, hiszen légzőszervi- és szívproblémákhoz, korai elhalálozáshoz és a várható élettartam csökkenéséhez vezethet. A levegő szennyezése ugyanakkor a környezetet sem hagyja érintetlenül: savasodást, a biodiverzitás és az ózonréteg csökkenését, s végső soron klímaváltozást eredményez.


Az európai mobilitási hét során a szervezők arra szeretnének emlékeztetni, hogy mindannyian tehetünk a városi légszennyezés csökkentéséért, s szokásaink megváltoztatásával (pl. autó kerékpárra vagy tömegközlekedésre cserélése) javíthatjuk az életminőséget. 


A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség arra kéri a civil szervezeteket, tanintézményeket és cégeket, hogy vegyenek részt a mobilitási hét programjaiban, melyekre az ide kattintva elérhető felületen regisztrálhatnak. A jelentkezés az önkormányzatok előtt is nyitva áll, a polgármesteri hivatalok ezen a linken keresztül jelezhetik részvételi szándékukat.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: